افزایش هزینه ها گریبان گیر ۴۴ هزار واحد مسکن ملی هرمزگان
انتشار: آذر 21، 1403
بروزرسانی: 30 خرداد 1404

افزایش هزینه ها گریبان گیر ۴۴ هزار واحد مسکن ملی هرمزگان


به گزارش ساختمان آنلاین\xa0به نقل از\xa0مهر، «مسکن» یکی از اصلی ترین نیازهای مردم در هر جامعه ای است که سهم زیادی در سبد هزینه های خانوارها به خود اختصاص می دهد از این رو همواره یکی از اصلی ترین انتظارات مردم از ،ت های مختلف، کاهش هزینه های مسکن و کاهش مدت زمانِ لازم برای خانه دار شدن است.

طی دهه گذشته بازار مسکن در سراسر کشور روزهای پر تلاطمی را سپری کرد روزهایی که برای قشر\xa0پر جمعیت\xa0مستأجران بسیار تلخ سپری شد و روز به روز توان آن ها برای خانه دار شدن را کاهش داد.

امتناع برخی ،ت ها از اجرای تکالیف در حوزه مسکن و اعتقاد به سیاست های بازار آزاد در این حوزه موجب شد که در ایامی نه چندان دور اخبار تلخی از حوزه مسکن مخابره شود و دوباره برخی از مردم مجبور باشند به مانند دهه ۷۰ و ۸۰ رو به سوی\xa0اجاره\xa0، مش، یک\xa0منزل\xa0برای چند خانواده بروند و حتی برخی منابع از اجاره دادن «پشت بام»\xa0ها\xa0نیز خبر دادند.

وضعیت اسفناک حوزه مسکن موجب شد که نمایندگان یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ورود فوری به حوزه مسکن داشته باشند و در تاریخ ۲۴ شهریور ۱۴۰۰ قانون «جهش\xa0تولید مسکن» به تصویب مجلس رسید.

۶۶ هزار\xa0تعهد مسکن\xa0در هرمزگان

افزایش هزینه ها گریبان گیر نهضت ملی مسکن و ۴۴ هزار واحد مس،ِ باقی مانده در هرمزگان

قانون «جهش\xa0تولید مسکن» پشتوانه ای برای ،ت سیزدهم بود تا بتواند به وعده رئیس جمهور شهید مبنی بر ساخت ۴ میلیون مسکن در ۴ سال عمل کند و بر این اساس\xa0سهم\xa0استان های کشور مشخص شده و با فراهم شدن مقدمات\xa0ثبت نام\xa0از مردم با\xa0پیش شرط\xa0سبز بودن فرم جیم آغاز شد که استان هرمزگان نیز از این قاعده مستثنی نبود و تقریباً ۶۶ هزار تعهد برای احداث مسکن در چهار سال برای استان هرمزگان تعیین شد.

چالش های جدی بندرعباس برای اجرای\xa0نهضت\xa0ملی مسکن

افزایش هزینه ها گریبان گیر نهضت ملی مسکن و ۴۴ هزار واحد مس،ِ باقی مانده در هرمزگان

بندرعباس به ،وان مرکز استان هرمزگان با چالشی جدی در حوزه مسکن روبرو بود و آن هم اینکه این شهر سابقه ناموفقی در بحث مسکن مهر داشت که هنوز هم که هنوز است مشکلات آن پابرجا است، «شهرک پیامبر اعظم (ص)» بندرعباس،\xa0شهرک\xa0بزرگی است که در طرح مسکن مهر ایجاد شد و بزرگترین پهنه جمعیتی شهر بندرعباس به شمار می آید\xa0اما\xa0هنوز که هنوز است سرانه های خدمات، بهداشت، فرهنگ و آموزش در آن به نقطه ای معقول نرسیده است و بر همین اساس مدیران وقت راه و شهرسازی هیچ گونه علاقه ای به تکرار الگویی چون «شهرک\xa0پیامبر اعظم (ص)» نداشتند و بر همین اساس اجرای «نهضت\xa0ملی مسکن» در بندرعباس به شهر علوی در ۴۰ کیلومتری بندرعباس منتقل شد.

عدم استقبال مردم بندرعباس از\xa0ثبت نام\xa0برای تقاضای مسکن در شهر علوی و اعتراض به این موضوع موجب شد که مسئولان مجبور به تن دادن به آغاز\xa0نهضت\xa0ملی مسکن در بندرعباس شوند\xa0اما\xa0اجرای چنین طرحی در بندرعباس با چالشی جدی و سخت به نام کمبود زمین مواجه شد.

کمبود زمین اصلی ترین مشکل بندرعباس برای اجرای\xa0نهضت\xa0ملی مسکن

افزایش هزینه ها گریبان گیر نهضت ملی مسکن و ۴۴ هزار واحد مس،ِ باقی مانده در هرمزگان

شهر بندرعباس از ج، به دریا ختم می شود و عملاً امکان\xa0توسعه\xa0به این سمت را ندارد، شرق بندرعباس نیز بخشی با مزارع پرورش میگو بخش دیگر با\xa0پادگان هوایی\xa0محدود شده است و جا برای\xa0توسعه\xa0ندارد و غرب بندرعباس نیز از طریق نیروی دریایی ارتش و سپاه و صنایع و بنادر غرب کاملاً بسته شده است و امکان\xa0توسعه\xa0به سمت غرب شهر نیز وجود ندارد.

تنها پهنه ای که می توان برای شهرک سازی به آن فکر کرد پهنه شمال شهر بندرعباس است که از بافتی\xa0تپه تپه\xa0و بیاب، تشکیل شده است، البته این\xa0پهنه\xa0نیز در محاصره خطوط انتقال گاز و خطوط انتقال برق فشار قوی وجود دارد و صرف نظر از هزینه های انتقال این خطوط، هزینه تسطیح و آماده سازی زمین نیز به حدی بالا است که صرفه ی خانه ساری را از بین می برد\xa0اما\xa0به هر صورت\xa0با این استدلال ها نمی توان مردم را از خانه دار شدن محروم کرد و بر همین اساس پروژه ی بزرگ تأمین و الحاق زمین به شهر بندرعباس در دستور کار قرار می گیرد و بالا،ه بعد از رفت و برگشت های فراوان به شورای عالی شهرسازی و معماری با الحاق\xa0پهنه هایی\xa0به شهر بندرعباس موافقت می شود.

البته چالش تأمین زمین بیشتر مربوط به بندرعباس است و در ا،ر شهرستان های استان هرمزگان اجرای طرح\xa0نهضت\xa0ملی\xa0مسکن همزمان\xa0با سراسر کشور آغاز شد\xa0اما\xa0بندرعباس به دلیل چالش هایی که در سطرهای فوق ذکر کردیم هم پروژه هایش دیر آغاز شد و هم بزرگترین پروژه\xa0نهضت\xa0ملی مسکن\xa0اش، موسوم به پروژه ۱۵ هزار واحدی به دلیل حجم بالای خاک برداری و تسطیح هنوز هم در بخش های زیادی\xa0وارد\xa0فاز اجراییِ احداث مسکن نشده است.

۲۱ هزار واحد مس، در هرمزگان تحویل مردم شده است

افزایش هزینه ها گریبان گیر نهضت ملی مسکن و ۴۴ هزار واحد مس،ِ باقی مانده در هرمزگان

مجید سلحشور مدیرکل راه و شهرسازی استان هرمزگان\xa0در رابطه با\xa0آ،ین وضعیت\xa0نهضت\xa0ملی مسکن در استان هرمزگان گفت:\xa0تکلیف\xa0استان هرمزگان در طرح\xa0نهضت\xa0ملی مسکن، احداث ۶۶ هزار واحد مس، است که از این بین ۵۰ هزار واحد در حوزه شهری و ۱۶ هزار واحد نیز در حوزه روستایی است.

وی افزود: ۶۶ هزار واحد در قالب های\xa0مختلف\xa0از جمله مسکن\xa0حمایتی\xa0۹۹ ساله، خود مالک شهری، بازآفرینی بافت فرسوده و … تعریف شده است.

سلحشور بیان کرد: از ابتدای آغاز طرح\xa0نهضت\xa0ملی\xa0مسکن تاکنون\xa0در هرمزگان ۲۱ هزار واحد مس، تحویل مردم شده است و مابقی پروژه ها نیز در مراحل\xa0مختلف\xa0پیشرفت روند ساخت را طی می کنند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان هرمزگان با اشاره به طرح\xa0نهضت\xa0ملی مسکن در شهر بندرعباس، تاکید کرد:\xa0در حال حاضر\xa0۴ هزار و ۳۳۰ واحد مس، به کارگزاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در\xa0شهرک\xa0پیامبر اعظم (ص) در دست ساخت است که بخشی از این واحدها به مراحل پای، جهت تحویل رسیده اند.

۸۰۰ واحد مس، در بندرعباس آماده تحویل به مردم است

افزایش هزینه ها گریبان گیر نهضت ملی مسکن و ۴۴ هزار واحد مس،ِ باقی مانده در هرمزگان

وی ادامه داد: ۸۰۰ واحد مس، از پروژه های\xa0نهضت\xa0ملی مسکن در آستانه تحویل به مردم قرار دارد و با\xa0توجه\xa0به امتیاز بندی ای که در سامانه\xa0نهضت\xa0ملی\xa0مسکن انجام\xa0شده است این واحدها به مردم تحویل خواهد شد.

گلایه مردم از\xa0پیامک های\xa0مکرر برای واریز وجه به حساب بنیاد مسکن

افزایش هزینه ها گریبان گیر نهضت ملی مسکن و ۴۴ هزار واحد مس،ِ باقی مانده در هرمزگان

سلحشور ادامه داد: بخشی از گلایه مندی به وجود آمده در بین متقاضیان\xa0نهضت\xa0ملی مسکن به واسطه امتیاز بندی انجام شده است و بخش دیگری از گلایه مندی ها نیز به واسطه پیامک های واریز وجه ارسالی به مردم\xa0ایجاد شده\xa0است که بنیاد مسکن اخیراً پیامک هایی برای مردم ارسال کرده و برخی از مردم نسبت به این موضوع معترض هستند چرا که تا ۸۰۰ میلیون تومان تکمیل وجه داشته اند و معتقدند نباید دیگر وجهی پرداخت کنند\xa0اما\xa0بنیاد مسکن به دلیل تورم موجود و بالا رفتن هزینه های پروژه خواستار پرداخت وجه مجدد\xa0از جانب\xa0مردم است .

مدیرکل راه و شهرسازی هرمزگان گفت: ما به ،وان کارفرمای اصلی پرونده ها و قراردادهای بنیاد مسکن را بررسی می کنیم و تلاش مان این است تا با کمترین واریز وجه مجدد، منازل تحویل مردم شود.

۴۰۰ میلیون تسهیلات مجزا به ۴ دهک اول جامعه پرداخت خواهد شد

وی ادامه داد: برای ۴ دهک نخست جامعه به جز وام ۵۵۰ میلیونی\xa0نهضت\xa0ملی مسکن ۴۰۰ میلیون تومان تسهیلات مجزا نیز در نظر گرفته شده است که بتوانند با چالش کمتری تأمین مالی برای تحویل واحدهای\xa0نهضت\xa0ملی مسکن را انجام دهند.

در شرایط فعلی بیش از ۴۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در استان هرمزگان نیمه تمام هستند که قطعاً این پروژه ها با توجه به تأخیری که در بهره برداری دارند هزینه تمام شده بالاتری نسبت به پروژه های تحویل شده خواهند داشت و همین امر مردم را نگران و ناراضی کرده است.


منبع: https://sakhtemanonline.com/news/%D9%85%D8%B3%DA%A9%D9%86-%D9%85%D9%84%DB%8C-293/