
بروزرسانی: 26 خرداد 1404
تعداد املاکی های بدون پروانه کسب در تهران به عدد ۸ هزار رسید
به گزارش ساختمان آنلاین\xa0به نقل از\xa0اقتصادآنلاین، برخورد با املاکی های غیر مجاز از سال گذشته تا حدودی شدت گرفت و حتی تیمی مستقل در و، راه و شهرسازی مامور شناسایی و رسیدگی به تخلفات املاکی های غیر مجاز تشکیل شد.
برخورد و پلمب مشاوران املاک بدون جواز از تیر ماه پارسال سرعت خوبی گرفت به طوریکه مهرداد بذرپاش وزیر سابق راه و شهرسازی با ابراز خشنودی از این اقدام اعلام کرده بود که دستور رئیس جمهور برای ورود جدی به بازار\xa0مسکن نشان می دهد که این و،خانه چه عملکردی خواهد داشت.
او با بیان اینکه عدم داشتن مجوز برخی از مشاورین املاک باعث رشد قیمت مسکن و اجاره بها می شود تاکید کرده بود که مشاوران املاک بدون جواز پلمب خواهند شد و به برخورد با متخلفان ادامه خواهیم داد.
فارغ از برخورد با املاکی های غیر مجاز اما آمارهای متفاوت و بسیار با فاصله از سوی و، راه و شهرسازی، اتحادیه مشاوران املاک و حالا اتاق اصناف نشان داد که هنوز با گذشت ماه ها از این اقدام، برنامه مشخص و دقیقی برای شناسایی دقیق تعداد املاکی های غیر مجاز در تهران وجود ندارد.
حسین جنتی مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران با بیان اینکه استان تهران بیشترین بنگاه های غیرمجاز در کشور را دارد، می گوید: \xa0پنج هزار مشاور املاک غیرمجاز در این استان فعالیت دارند و طبق قانون تسهیل صدور مجوزها، بنگاه های معاملات مسکن بدون مجوز برای دریافت پروانه ،ب در صورت کامل بودن مدارک و بارگذاری در درگاه ملی مجوزها در کمتر از ۱۵ روز می توانند نسبت به اخذ پروانه ،ب خود اقدام کنند.
حال اما با گذشت چند ماه از این اعلام و اینکه بنگاه های معاملات مسکن بدون مجوز برای دریافت پروانه ،ب در صورت کامل بودن مدارک و بارگذاری در درگاه ملی مجوزها در کمتر از ۱۵ روز می توانند نسبت به اخذ پروانه ،ب خود اقدام کنند اتاق اصناف اعلام می کند که ۸ هزار واحد صنفی مشاورین املاک در تهران بدون پروانه فعالیت می کنند.
این آمار اما جایی تعجب برانگیزتر می شود که «کیانوش گودرزی» رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران اعلام می کند که طبق آمار اتحادیه مشاوران املاک\xa0در زمان حاضر ۲۵۰۰ واحد غیر مجاز در تهران داریم که آنها را به اماکن معرفی کرده ایم.
به هر سوی «قاسم نوده فراه،» رئیس اتاق اصناف ایران در جلسه کارگروه فراقوه ای مبارزه با زمین خواری، آمار واحدهای صنفی مشاورین املاک بدون پروانه فعالیت در تهران را ۸ هزار واحد صنفی اعلام کرده است.
او با اشاره به اینکه اکنون برای ساماندهی واحدهایی که پروانه ،ب ندارند و تشدید نظارت ها بر فرایند فعالیت های واحدهایی که پروانه ،ب دارند به کمک نهاده ها و دستگاه ها مختلف نیاز داریم گفت: طی دو سال اخیر در بحث مشاورین املاک به دلیل مشخص نبودن یک متولی واحد با نابسام، روبرو شدیم به طوریکه در گذشته علاوه بر وجود یک متولی واحد ی،ی اتاق اصناف، سامانه ای نیز برای ،ید و فروش ملک بود، بعد این مسئولیت به و، راه و شهرسازی و تعدادی سامانه دیگر محول شد که در نهایت منجر به سوء استفاده برخی شده است.
گزارش ها حاکی از این است که طی مدت مذکور ۳۱ هزار و ۲۳۱ واحد صنفی مشاورین املاک بازرسی شد که از این تعداد ۹ هزار و ۱۶۴ واحد اخطار، ۳ هزار و ۲۵۶ واحد طبق ماده ۲۸ تذکر قانونی دریافت ،د و ۳ هزار و ۶۷۳ واحد صنفی متخلف نیز پلمب شد.
اما این آمارها، آمارهای سراسر کشور هستند و آماری که نشان دهد در تهران با چه تعداد از این واحدهای صنفی متخلف برخورد شده است وجود ندارد.
داوود بیگی نژاد نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک در پاسخ به این پرسش که تعداد واقعی املاکی های غیر مجاز چقدر است؟ افزود: «اعدادی که به دست ما رسیده دو هزار و ۷۰۰ عدد، دو هزار و ۵۰۳ عدد بوده و حتی یکی از مشاوران و، راه عدد پنج هزار عدد را گزارش کرده است. این اعداد، توسط نهادهای رسمی به ما اعلام شده است. این در حالی ست که تعداد مشاوران املاک مجوزدار در ۲۰ منطقه تهران ۱۲۰۰۰ عدد است.»
نایب رئیس اول اتحادیه املاک در این باره گفت: «باید نهادهای بالادست وارد شوند؛ چرا که این مورد به طور مستقیم با معیشت مردم در ارتباط است و مسکن بیشترین هزینه سبد خانوار را به خود اختصاص می دهد. »
به نظر می رسد همانطور که رئیس اتاق اصناف اعلام کرده است پیشتر وجود یک متولی واحد ی،ی اتاق اصناف، سامانه ای نیز برای ،ید و فروش ملک بود، بعد این مسئولیت به و، راه و شهرسازی و تعدادی سامانه دیگر محول شد که در نهایت منجر به سوء استفاده برخی شده است که حالا شاهد افزایش تعداد مشاوران املاک غیر مجاز در کشور و در تهران هستیم.
\xa0
به این مطلب امتیاز دهید
<،on type="،on" id="copy-post-url" cl،="،on">لینک کوتاه،on>
منبع: https://sakhtemanonline.com/news/%D8%A7%D9%85%D9%84%D8%A7%DA%A9-7/