
بروزرسانی: 29 خرداد 1404
شوک به متقاضیان جدید مسکن ملی؛ قیمت واحدها بالاتر می رود
به گزارش ساختمان آنلاین\xa0به نقل از\xa0خبرآنلاین،\xa0 ورود ،ت به\xa0بازار مسکن\xa0طی دو دهه گذشته، تمام معادلات بازار مسکن را برهم زده است. اگرچه تا پیش از این دوره، بخش خصوصی خصوصی سالی ۸۰۰ هزار واحد مس، می ساخت، اما با ورود ،ت به این عرصه، این تعداد ساخت به کمتر از نصف در سال رسیده است. این شرایط باعث شده که عرضه در مقابل تقاضایی که در بازار مسکن وجود دارد، همخو، نداشته باشد و حالا بازار مسکن با موقعیتی روبه رو شده که قیمت ها به طور نجومی و عجیب و غریب بالا رفته است؛ به طوری که مسکن به کل از دسترس عموم خارج شده است.
در این شرایط، گروهی که از ،ید مسکن ناتوان هستند، چشم امید به پروژه های ،تی پیدا کرده اند تا شاید بتوانند خانه دار شوند، اما این پروژه ها هم بنا به روایت انبوه سازان، با چالش های سنگین مالی روبه رو است؛ به طوری که با وجود افزایش قیمت ها در ماه های اخیر، هم آورده متقاضیان پاسخ گوی اجرای پروژه ها نیست و هم بانک ها به تعهدات خود در پرداخت تسهیلات عمل نمی کنند.
همین شرایط باعث شده که امروز گفته می شود برخی از\xa0پروژه های نهضت ملی مسکن\xa0به سمت تعطیلی رفته است. در همین رابطه، حسن محتشم، کارشناس بازار مسکن و عضو هیات مدیره انجمن انبوه سازان مسکن در گفت وگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره وضعیت پروژه های نهضت ملی مسکن و این که برخی گزارش ها از توقف پروژه ها حکایت دارد، می گوید: پروژه های نهضت ملی مسکن همین الان هم در حال توقف است.
وی می افزاید: در واقع پروژه هایی که در سطح کشور انجام می شود، به دو دلیل با کندی پیش می رود و بعضا در حال توقف است. یکی این که آورده های متقاضی، که پول هم داده اند، خیلی پاسخ گوی قیمت تمام شده واحدهای مس، نیست. در مرحله بعدی، بانک ها هستند که باید وام تعیین شده را به این پروژه های بدهند، اما بانک ها همکاری نمی کنند. قبلا بانک مسکن کار می کرد که اعتبارات بانک مسکن هم در واقع به جایی رسیده که پاسخ گو نیست و الان کار را به بانک های دیگر داده اند.
عضو هیات مدیره انجمن انبوه سازان مسکن تصریح می کند: بانک های دیگر هم به دو دلیل همکاری لازم را انجام نمی دهند. یکی این که کارشناسان شان به این سیستم مسلط نیستند و دیگر، از نظر اقتصادی بررسی می کنند که این وام برایشان توجیه ندارد و از آن طرف هم فشار رویشان هست که باید وام را پرداخت کنند.
محتشم متذکر می شود: در پروژه هایی که انبوه سازان می سازند، در ازای پیشرفت کار باید نقدینگی به پروژه ها تزریق شود، ولی وقتی نقدینگی را به انبوه ساز به موقع نمی دهند، انبوه ساز هم تا یک حدی می تواند به خاطر رعایت هزینه های ثابت، از جیب بگذارد و نمی تواند برای همه پروژه، پول از جیب بگذارد. حالا بعد سوال این است که این پول را از چه ،ی بگیرد!؟
وی ،وان می کند: روی همین حساب، اجرای پروژه های نهضت ملی مسکن کند شده و بعضی از پروژه ها هم در حال توقف است. حالا و، راه و شهرسازی با این مساله چکار می خواهد بکند، باید گفت و،خانه در تلاش هست، ولی این که تا چه حد بتواند موضوع را رفع کند، باید منتظر باشیم و ببینیم چه تصمیمی می توانند بگیرند.
قیمت واحدهای جدید نهضت ملی مسکن تغییر می کند؟
عضو هیات مدیره انجمن انبوه سازان مسکن می گوید: در عین حال، آن هایی هم که پشت خط ثبت نام هستند و واجد شرایط هستند، به دلیل نبود زمین، الان در صف ایستاده اند. حالا اگر این گروه را بخواهند ثبت نام کنند، باید گفت حتما قیمت جدید اعلام می شود و دیگر آن قیمت های قبلی نیست، زیرا افزایش قیمت داشته ایم.
\xa0محتشم در پاسخ به این پرسش که قیمت های جدید چه تغییری می کند، می افزاید: هنوز اعلام نکرده اند، ولی آنچه که مسلم است، این که اگر تا یک میلیارد و ۵۰۰ هزار تومان قیمت تمام شده باشد، بانک ۵۵۰ میلیون تومان از این رقم را می دهد. حالا اگر وام را ۸۵۰ میلیون تومان کنند، افراد باید ۶۰۰، ۷۰۰ میلیون تومان پرداخت کنند. در حالی که گروهی که قبلا ثبت نام ،د و پروژه هایشان تا حدودی هم پیشرفت فیزیکی داشته، در حدود ۳۵۰ میلیون تومان داده اند. ولی هنوز پروژه در حال کار است و تحویل هم داده نشده است. این ها ثبت نام ها و پروژه های پارسال بوده است.
وی ،وان می کند: متقاضی، که الان در صف ایستادند و ،ت در حال فراهم ، زمین برای ساخت است تا بعد ،ت بتواند این گروه متقاضیان را ثبت نام کند، مطمئنا باید بدانند نرخ با متقاضیان سال قبل متفاوت خواهد بود.
واحدهای نهضت ملی مسکن چقدر تمام می شود؟
عضو هیات مدیره انجمن انبوه سازان مسکن درباره قیمت تمام شده واحدهای مس، می گوید: در رابطه با ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن باید گفت که هر مترمربع در حدود ۲۰ میلیون تومان تمام می شود، چون قرار نیست پول زمین بگیرند.
محتشم با بیان این که متوسط قیمت مسکن در تهران ۹۰ میلیون تومان است، می افزاید: در برخی مناطق قیمت مسکن بیش از ۲۰۰ میلیون تومان و در برخی مناطق ۵۰ میلیون تومان است.
قیمت ها در بازار مسکن به چه سمتی می رود؟
عضو هیات مدیره انجمن انبوه سازان مسکن در پاسخ به این سوال که پیش بینی شما از روند آتی قیمت مسکن چیست؟ می گوید: افزایش قیمت مسکن قطعی است. دلیل آن هم این است که در ۵، ۶ ماه گذشته ۳۰ درصد نرخ ارز بالا رفته و این در حالی است که قیمت مسکن ۳۰ درصد نه، بلکه یک درصد متن، با تورم افزایش داشته است.
محتشم ،وان می کند: بازار مسکن منتظر است که قیمت دلار در یک نقطه مشخصی تثبیت شود و بعد خود را به آن برساند. این تکرار سنوات قبلی است که ،ت همیشه انجام داده و ،ت چهاردهم هم به همین درد مبتلا بوده که نرخ ارز را بالا برده است.
وی تصریح می کند: حالا به طور طبیعی همان طور که قیمت کالاهای دیگر بالا رفته است، قیمت مسکن هم بالا می رود و بعد دوباره بعد از یک مدتی که جلوی افزایش نرخ ارز را می گیرند، یک زم، می گذرد و مجددا فنر باز می شود و قیمت ها بالا می رود.
عضو هیات مدیره انجمن انبوه سازان مسکن متذکر می شود: تا زم، که اقتصاد کلان اصلاح نشود و ارزش پول ملی حفظ نشود، این اتفاق تکرار مکرراتی است که در گذشته وجود داشته است.
به این مطلب امتیاز دهید
<،on type="،on" id="copy-post-url" cl،="،on">لینک کوتاه،on>
منبع: https://sakhtemanonline.com/news/%D9%85%D8%B3%DA%A9%D9%86-%D9%85%D9%84%DB%8C-313/