
بروزرسانی: 29 خرداد 1404
ویدیو/ خانه تاریخی مشیرالملک انصاری|پایگاه خبری اخبار ساخته ها
خانه مشیرالملک انصاری در اصفهان، یک بنای شاهی است که در دوره قاجار به دست محمد معمارباشی و به دستور ناصرالدین شاه ساخته شد.
https://sakhteha.news/35698
به گزارش اخبارساخته ها؛ پس از ظلم های مسعود میرزا پسر ارشد ناصرالدین شاه که حکومت اصفهان را بر عهده داشت و به ظل السلطان معروف شده بود، حکومت اصفهان به میرزا حبیب الله انصاری معروف به مشیرالملک رسید. مشیرالملک که از شیراز به اصفهان آمده بود، شیفته اصفهان و شرایط بی مثالش شد. مردم اصفهان از حکومت او خشنود بودند و ناصرالدین شاه از او خشنودتر، به همین دلیل سلطان صاحبقران حکومت یزد و چهارمحال و بختیاری را نیز به مشیرالملک انصاری عطا کرد. او پس از پوشیدن ردای حکومت یزد، لقب مشیرالممالک را گرفت و منزل دیگر او در یزد نیز به هتل ممالک تبدیل شده است. در شرایطی که میرزا حبیب الله انصاری توجه عام و خواص و نظر ویژه ناصرالدین شاه را به خود جلب کرده بود، مسعود میرزا ظل السلطان موقعیت خود را متز،ل دید و به مشیرالملک حسادت کرد، پس به اصفهان برگشت و در جلسه ای که در همین خانه برگزار شد با قهوه قجری مشیرالملک را به قتل رساند.
\xa0بعد از مرگ مشیرالملک این خانه به سفارت روسیه تبدیل شد. پرتره های متعددی که در این خانه وجود دارد توسط روس ها به خانه اضافه شده و یکی از این پرتره ها مربوط به نیکلای اول و همسر او است. بعد از سفارت روسیه، این خانه محل استقرار سفارت اتریش شد، اما دست تقدیر بعد از سفارت اتریش یک بار دیگر این خانه را به دست ایر، ها سپرد و حاج حسین چرمی آن را ،یداری کرد و همراه با خانواده خود چند صباحی در اینجا زندگی کرد. حاج حسین چرمی پس از انقلاب این خانه را به شخصی به نام سماعیان واگذار کرد. پس از جنگ ایران و عراق، پناه جویان را در ۳۳ اتاق از این خانه اسکان دادند و این بنا بین ۳۰ تا ۴۰ درصد دچار ت،یب شد. پس از جنگ، سماعیان این خانه را به حاج آقا حسن امامی واگذار کرد و سال ها مجلس دروس حوزه علمیه در این مکان برپا بود. درنهایت این خانه پس از ۷ سال مرمت\xa0 در سال ۱۳۹۷ به ،وان خانه موزه به روی مخاطبان گشوده شد.
انتهای پیام/
منبع: https://sakhteha.news/news/%D9%88%DB%8C%D8%AF%DB%8C%D9%88-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE%DB%8C-%D9%85%D8%B4%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%84%D9%85%D9%84%DA%A9-%D8%A7%D9%86%D8%B5%D8%A7%D8%B1%DB%8C