
بروزرسانی: 30 خرداد 1404
چند میلیون تهرانی در بافت فرسوده زندگی می کنند؟
به گزارش ساختمان آنلاین\xa0به نقل از\xa0تجارت نیوز،\xa0مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری گفت: یک میلیون خانوار و سه میلیون نفر از جمعیت تهران در بافت فرسوده شهری ،ن هستند.
عبدا،ضا گلپایگ، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در همایش سیاست ها و برنامه های بازآفرینی شهری پایدار در بافت های ناکارآمد شهری با اشاره به اینکه یک میلیون خانوار و سه میلیون نفر از جمعیت تهران در بافت های ناکارآمد شهری ،ن هستند، ،وان کرد: پرداختن به آمار کمی نباید ما را از این مهم غافل کند که جان یک میلیون نفر در پایتخت در معرض آسیب و ناامنی است. از سوی دیگر نسل های آینده در محیطی زندگی می کنند که فاقد سرانه های موثر شهرسازانه است؛ بدون فضا های فرهنگی، بدون فضای بازی من، و بدون جا برای بالندگی کودک، که در این مناطق رشد می کنند قادر به استفاده از ظرفیت های بالقوه شهروندان نخواهیم بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این که شهرداری ها در خط مقدم مداخله در بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری هستند، تصریح کرد: همواره از بافت های فرسوده به ،وان فرصت و سرمایه ای برای توسعه کالبدی شهر و تولید مسکن یاد می شود، اما سرمایه مهم دیگری در این بافت ها وجود دارد و آن سرمایه اجتماعی است. زم، که یک شهر جدید ساخته می شود ممکن است چند نسل طول بکشد تا ساختار اجتماعی آن شکل بگیرد.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری با اشاره به اینکه زیر ساخت های زیربنایی و روبنایی در بافت های فرسوده وجود دارد، گفت: محلات هدف بازآفرینی دارای هویت تاریخی هستند و بازآفرینی به م،ای این است که دوباره زندگی به این محلات برگردد و استفاده بهینه تری از این بافت ها شود.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به نشست اخیر شورای عالی مسکن با حضور رییس جمهوری گفت: در این جلسه افزایش کیفیت زندگی و ارتقای کیفیت بنا های ناپایدار و سرانه های خدماتی در محلات هدف بافت های ناکارآمد شهری مورد تاکید قرار گرفت.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این که بسته تشویقی ۱۹ بندی تا حدودی می تواند در نوسازی مسکن در بافت های فرسوده تاثیر گذار باشد، اظهار کرد: برای دستیابی به هدف اصلی، ی،ی کاهش بافت های فرسوده و ارتقای کیفیت زندگی در محلات هدف بازآفرینی باید در ابتدا مدل فکری خود را تغییر دهیم.
وی با اشاره به اینکه در بازآفرینی شهری با مسائل پیچیده ای رو به رو هستیم، گفت: حل مسائل پیچیده نیاز به راه حل پیچیده دارد؛ معتقدم بهترین روش دستیابی به راه حل من، در محلات هدف بازآفرینی شهری استفاده از ظرفیت دفاتر تسهیگری است که رابطه مستقیم با ،نان دارند.
گلپایگ، با طرح این سوال که آیا تحمیل زندگی آپارتمان نشینی در محلات هدف بازآفرینی شهری شیوه درستی است یا خیر ،وان کرد: مدلی که طی سال های گذشته برای مدیریت بافت های فرسوده به کار رفته، ت،یب و بازسازی است، اما اکنون شاهدیم که این مدل جواب نداده و باید برای همه اقشار جامعه با توجه شرایط مالی، فرهنگی، اجتماعی و … راه حل من، اندیشیده شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی ،وان کرد: دفاتر تسهیلگری در کنار شهرداری ها می توانند افق روشنی برای بازآفرینی شهری ترسیم کنند، در این شرایط نگاه به بازآفرینی شهری از بالا به پایین نخواهد بود.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با انتقاد از افزایش ساخت و ساز های غیر مجاز در استان تهران، گفت: شهرداری ها باید نظارت بر ساخت و ساز ها را افزایش داده و از ساخت و ساز غیر مجاز که منشا تولید بافت های فرسوده جدید است، جلوگیری کنند. واقعیت این است که درآمد ناشی از تراکم فروشی در بلندمدت پایدار نبوده و در آینده شهرداری ها برای تامین سرانه های خدماتی ناشی از افزایش تراکم با مشکل مواجه خواهند شد.
به این مطلب امتیاز دهید
<،on type="،on" id="copy-post-url" cl،="،on">لینک کوتاه،on>
منبع: https://sakhtemanonline.com/news/%D8%A8%D8%A7%D9%81%D8%AA-%D9%81%D8%B1%D8%B3%D9%88%D8%AF%D9%87-155/