دسته‌ها
اخبار

تولید بتن با روش‌ غیراستاندارد موجب صدمه به زیر ساخت کشور می‌شود

به گزارش ساختمان آنلاین به نقل از مهر، محرم کریمی دبیر کانون سراسری تولیدکنندگان بتن آماده امروز (سه‌شنبه، ۱۲ تیرماه) در نشست خبری با اشاره به اینکه قدمت تولید بتن به سال ۱۳۵۰ بازمی‌گردد، گفت: در کشور به طور متوسط، سالانه ۶۰ میلیون تن سیمان تولید می‌شود که حدود ۶۰ درصد این سیمان‌ها به صورت فله‌ای است و تولید بتن آماده در وضعیت قابل قبولی قرار ندارد و اگر بتن برای جامعه شناخته نشود قطعاً وضعیت تولید بتن ارتقا نخواهد یافت.

دبیر کانون سراسری تولیدکنندگان بتن آماده تاکید کرد: ۱۰۰ میلیون تن مترمکعب سالانه بتن آماده تولید می‌شود که ارزش فروش آن سالانه دو هزار هزار میلیارد تومان است.

وی ادامه داد: هم‌اکنون در ا،ر روستاهای کشور بتن با روش‌های سنتی و غیر استانداردی تولید می‌شود که باید نسبت به این روند تدابیر جدی در دست اقدام داشته باشیم البته در بسیاری از کلان شهرها نیز بتن با روش‌های غیراستانداردی تولید و عرضه می‌شود.

محرمی گفت: اگر در کلان شهرها بلاهای طبیعی مانند ز،له رخ دهد، بی شک تمام ساختمان‌ها ریزش خواهد کرد البته حتی اگر ز،له‌ای هم رخ ندهد پس‌از گذشت ۱۵ سال از عمر ساختمان به دلیل عدم ساخت استاندارد، بتن به کاه‌گل تبدیل می‌شود و خود به خود مانند ساختمان متروپل ریزش خواهد کرد.

وی با بیان این‌که طبق آمار جه، ایران در سال ۲۰۲۲ میلادی هشتمین تولیدکننده سیمان دنیا بوده است، افزود: سیمان یک صنعت بسیار انرژی‌بر و آلاینده است. به همین دلیل نیز کشورهای پیشرفته از توسعه کمی این صنعت عقب‌نشینی کرده و سیمان را از کشورهایی ،یداری می‌کنند که در آنها انرژی‌های ارزان وجود دارد.

مطالعه کن:  بانک مسکن پرداخت وام مسکن روستایی را پس از ۴ ماه آغاز کرد

این مقام صنفی یکی از نیازهای کنونی ایران را تولید سیمان‌های آمیخته به جای سیمان‌های تیپ یک و دو ،وان کرد و با بیان این‌که در اروپا سیمان تیپ یک و دو پیدا نمی‌شود، تصریح کرد: کاهش مصرف انرژی، کاهش آلاینده‌ها و بی‌نیاز شدن کشور برای ساخت نیروگاه‌های جدید مزیت‌های تولید سیمان آمیخته است.

محرمی ادامه داد: هم‌اکنون کیفیت بتن در کشور پایین است که به همین دلیل با پدیده سرطان بتن مواجهه‌ایم و با توجه به فراینده غیراستاندارد تولید بتن تنها طی دو سال ابتدایی پس‌از تولید مقاومت بالایی دارد و بعداز گذشت ۱۵ سال تبدیل به کاه‌گل می‌شود که بر همین اساس ساختمان ریزش می‌کند و یکی از پیامدهای سرطان بتن وقوع سوانحی مانند متروپل خواهد بود.

به این مطلب امتیاز دهید

<،on type="،on" id="copy-post-url" cl،="،on">لینک کوتاه

منبع: https://sakhtemanonline.com/news/%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D8%A8%D8%AA%D9%86-3/